Verschillende uitvoeringen van de SOX lampen. Er zijn van de Philips SOX lagedruk natriumlamp een viertal uitvoeringen te herkennen aan de kleur van de BY22d lampvoet.
 
Philips SOX (E, PSG) lampen zijn lagedruk natrium (zilver kleurig alkali metaal) lampen met in een U-gevormde, natriumgevulde ontladingsbuis. Deze is gevat in een buisvormige heldere gevacuümeerde buitenballon van glas. Allen hebben de BY22d lampvoet. De SOX lampen geven een Monochromatische gele kleur.

Voordelenvan de SOX lamp zijn een zeer hoog lichtrendement ( tot wel 200 lumen per watt !) welke de Philips SOX de meest efficiëntste lampen lichtbron voor buitenverlichting maken.

Toepassingenvan de SOX lamp. Men ziet ze dan ook in veel openbare verlichtingen zoals, tunnelverlichting en veiligheids verlichting, spoorwegrangeerterreinen , spoorweg overgangen, luchthavens, scheepshavens en dokken, steengroeven enz.

Verschillen in de SOX en SOX PSG lampen.

- PSG uitvoeringen zoals de SOX PSG en SOX E PSG. hebben een Philips Solid-state Getter (PSG) voor de hoogste betrouwbaarheid over de levensduur van de SOX lamp. Deze lamp is in 2003 geïntroduceerd door Philips om vroegere uitval te voorkomen. Door een gelijkmatige (uniforme) natriumverdeling in de ontladingsbuis door middel van dimples wordt er:
- een stabielere ontlading tot stand gebracht
- minder lichtterugval
- een stabiel opgenomen vermogen, - een kortere opstarttijd,
- een hoger rendement en een beter lumenbehoud en langere lamplevensduur.

Door de rimpels blijft het natrium beter verdeeld in de binnen buis zodat deze zich niet in de voet gaat verzamelen en uiteindelijk tot barsten of lekken gaat leiden en de lamp vroegtijdig defect zou gaan.

-SOX E (Economy) lampen zijn nog energie zuinigere lampen dan de standaard SOX lamp, dus nog meer lumen per watt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »