PHILIPS MasterColour CDO lampen zijn kwarts metaalhalogeen lampen met een diffuse ovoïde (eivormig) vorm en een CDO ontladingsbuis (afkomstig van de CDM lamp. De buitenkant is een hardglazen buitenballon met inwendige een witte coating. Ze hebben de E27 of E40 lampvoet. De CDO lampen geven een warme witte (2900K) kleur.

Vervangen van Philips master CDO lichtbron met E40 lampvoet. Maak het armatuur spanningsvrij. Laat de lamp afkoelen (kan wel 350 Graden Celsius worden !) mocht deze nog gebrand hebben, dit kan 10 minuten zijn gezien de hoge temperaturen van de lamp. Hierna kunt u met een rustige draaibeweging linksom de lamp losdraaien. Plaatsen van de lamp rechtsom indraaien tot er enige weerstand is. Spanningsloos maken van het armatuur is zeker aan te bevelen gezien de hoge ontsteekspanning maar is vaak ook noodzakelijk om de lamp te laten branden.

Defecte master CDO lamp. Vaak gaat deze master CDO lamp uit en blijft dit voor enige minuten, om vervolgens weer op te starten. Het wordt dan tijd om de lamp te vervangen. Meestal is ervoor al enige verkleuring en of verzwakking in het licht te zien.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »